LÄGERPROGRAMMET

Dagsprogram

Dagsprogram för spårare, upptäckare och äventyrare kommer att ske över fyra dagar, totalt 8 programpass, varav 6 pass är ledda av funktionärer.

Till de ledda passen promenerar hela byn tillsammans och blir sedan uppdelade efter åldrar på platsen. Promenaden kan till några av passen bli så lång som ca: 2.2 kilometer för de som bor längst bort. Vad sägs om programpass såsom hinderbana, bygga en gigantisk kinesisk drake eller en totempåle tillsammans med alla upptäckare eller äventyrare på lägret.

På de kvarvarande 2 passen finns möjligheter att delta i lägrets alla spontanaktiviteter, (som också har öppet på kvällar och på "Bazaardagen") eller kanske vila i tältet, hänga med kompisarna och så vidare. För ledare kan det vara bra att veta att vi för närvarande har lite för få funktionärer till dagsprogrammet och vi kommer därför att behöva hjälp på


Utmanare och Rover

Vi välkomnar Utmanare och Rover till " Röla", en egen oas, belägen på behagligt avstånd till övriga lägret - perfekt! Dagtid: blir det program såsom organisationstävlingar, spel & lekar, hinderbana, samarbetsövningar, hängmattor, pyssel, hantverk och reflektion. Vi erbjuder- Ni väljer. Kvällstid: efter klockan 19.00 tar utrohänget "Casablanca" över showen med caféhäng innehållande både vilda och lugna aktiviteter. Något för alla, vill säga. Naturligtvis är Cafét öppet för försäljning även dagtid.


Stora händelser

Stora upplevelser på scenen såsom invigning och avslutning ska vi givetvis ha, scenen kommer att ligga i bortre änden av "Röla" och är för några en promenad på ca 2.2 km. På samma yta kommer under onsdagen lägrets stora Bazaar att äga rum. Då samlas hela lägret för att kl. 11.00-14.30 övertrumfa varandra i häftigaste aktiviteten med inspiration från Europeiska marknader. I direkt anslutning till Bazaaren blir det framträde på Stora Scenen fram tills det är dags att gå tillbaka till byn och laga kvällsmat. Lunchen denna dag består av pastasallad, alla väljer själv om man lagar pasta på morgonen och tar med, eller om man fixar på Bazaaren på Trangiakök. 


Att tänka på inför Bazaaren:

  • •Varje by har en aktivitet som inom loppet av 2.5 timme kan svälja så många som möjligt av lägrets 2.500 deltagare. Den by som lyckas bäst kommer att utses av en "helt oberoende jury".
  • Varje by har en egengjord stämpel (eller flera) att stämpla deltagarnas "bingobrickor" med. De deltagarna som lyckas få fulla brickor med alla byars aktiviteter besökta kommer att uppmärksammas. Dessa får vara max 4x4cm
  • Glöm inte vatten och bra kläder, dagen blir lång innan man åter är vid sitt tält!


Lägret saknar fortfarande ett antal funktionärer, främst till program som kan vara med under själva lägerveckan, fantastiska människor som gör sitt bästa för att planera finns (men kan också bli någon till ifall just du kommer på att du vill vara med).

Vi påminner om att det är helt gratis att åka som funktionär!

Om vi inte får in tillräckligt med funktionärer kommer några av de ledda passen att bygga på en kort instruktion och sedan får ledarna leda själv, och vi kommer också att behöva be kårerna bidra med "dagsverkare" för att genomföra aktiviteterna.


Vi ses på Sjöröd!